Atelier Offline, een nieuwe thuis

logo-rcw-kLEUR

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Atelier Offline vzw bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Atelier Offline wil op regelmatige basis een Repair Café in Waregem organiseren. Er zijn (voorlopig) 5 repair cafés per jaar

Eerstvolgende Repair Café Waregem zal plaatsvinden in de loop van de eerste maanden van 2021!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters en timmerlieden aan de slag.
In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

REPAIR CAFÉ MINI

RCM2

Atelier Offline opent wekelijks zijn deuren op woensdagnamiddag tussen 14 – 18u.
 met een mini versie van de gekende Repair Cafés. Telkens 2 herstellers zijn  aanwezig zijn om jouw kapotte spullen samen een tweede kans te geven.  

1e woensdag v/ maand electro/ slijpen
2e woensdag v/ maand electro/ audio
3e woensdag v/ maand electro/ slijpen
4e woensdag v/ maand electro/ audio

Electro: klein elektrisch materiaal zoals kofiezet, stofzuiger, staafmixer, grasmachine, boormachine….
Audio: versterker, dvd-speler, radio…
Slijpen: messen, scharen, klein tuingerief…

Tot de versoepeling van de corona maatregelen blijft het atelier jammer genoeg dicht op woensdagnamiddag.

Recht op Repareren campagne van start

Iedereen heeft recht op producten die lang meegaan en repareerbaar zijn. Dat is vandaag allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen: onderdelen zitten vastgelijmd, wisselstukken ontbreken, er zijn geen herstellers in de buurt …

De campagne Recht op Repareren roept politici, fabrikanten en winkeliers op om daar verandering in te brengen. Doe je mee? 

Help je mee? Onderteken het campagnemanifest en communiceer mee over het #RechtopRepareren. Dankjewel! 

Doe mee in het Repair Café!

Repair Café Waregem zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.
We zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding en textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels en houten voorwerpen.
Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen.
Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Hier kan je jezelf voorstellen als repairder