Wie met de wagen komt parkeert bij voorkeur in de Waterstraat! ‘Volvo garage’ in gps. Dan het brugje over en je bent er!

Tweewekelijks op woensdagnamiddag MINI REPAIR CAFÉ/ REPAIR POINT

Atelier Offline. Groene Wandeling 62. Waregem

Zowat om de twee weken zijn herstellers van het Repair Café Waregem aanwezig op woensdagnamiddag tussen 14 – 17u. in Atelier Offline.  Samen met jou,  proberen ze jouw kapotte spullen een tweede leven te geven. Iedereen welkom! 
Op woensdag 28 februari tussen 14.00 en 17.00u. kan je langskomen met klein elektrisch materiaal, audiomateriaal en -tv en ook de messenslijper tekent present!
Hier je komst melden.

Volgende data : 13 en 27 maart

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waarop mensen elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen.
Bij ons kan je terecht voor herstel van radio of tv, elektrische huishoudapparaten of werkmateriaal, fietsen, computers en software.
Je neemt van thuis kapotte spullen mee en gaat samen met de (vrijwillige) deskundigen aan de slag.
In het Repair Café Waregem is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Iedereen welkom!

Film ©Lieven Vuylsteke. Waregem

Geen tijd om langs te komen op het  Repair Café Waregem? 
Bekijk eens de mogelijkheden op het online platform Repair Connects.  Een andere manier om de fysieke Repair Cafés aan te vullen, ontstaan tijdens de covid-periode. 

logo-rcw-kLEUR

Tussen 14.00 en 17.00u. kan je in het Repair Café terecht met kleine elektrische toestellen, audio-apparaten en tv. Onze hersteller van hard- en software helpt je graag met computer problemen. Ook onze messenslijper en onze man voor kleine herstellingen aan de fiets zijn aanwezig! 
Om alles vlot te laten verlopen vragen we vooraf je toestel en je komst te registreren via ons meldingsformulier!

We zoeken dringend extra repairders voor hard- en software oplossingen! Wordt jij onze nieuwe hersteller?

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Atelier Offline vzw bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Atelier Offline wil op regelmatige basis een Repair Café in Waregem organiseren. Er zijn (voorlopig) 5 repair cafés per jaar

Doe mee in het Repair Café!

Repair Café Waregem zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.
We zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding en textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels en houten voorwerpen.
Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen.
Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Hier kan je jezelf voorstellen als repairder