Tweewekelijks op woensdagnamiddag van 14 – 17u.  REPAIR POINT

Het Atelier is open op woensdagnamiddag tussen 14u. en 17u.
Tweewekelijks fungeren we ook als Repair Point waar, na afspraak, een hersteller direct aan de slag gaat met jouw binnengebracht item, of waarbij je jouw item na herstel kan oppikken op een latere datum. Bij voorkeur  steeds op voorhand het meldingsformulier invullen aub!

DECEMBER 2021/ JANUARI 2022 GESLOTEN WEGENS…

Repair Café Waregem is nu ook aanwezig op het online platform Repair Connects waarop je jouw kapotte spullen kan aanbieden om te laten herstellen door een plaatselijk repairder! Een fantastische manier om even de fysieke Repair Cafés aan te vullen. 

Hoe werkt het?
Gebruik maken van Repair Connects is simpel:
1 Eigenaars van een toestel registreren hun toestel via de website.
2 Herstellers krijgen een wekelijkse mailing met alle ingezonden toestellen.
3 Geregistreerde herstellers kunnen de lijst van toestellen raadplegen, en een toestel dat hen interesseert ‘claimen’.
4 De eigenaar van het toestel krijgt een bericht, dat een hersteller zijn of haar toestel heeft geclaimd, en contact zal opnemen.
5 De hersteller ontvangt de contactgegevens van de eigenaar, en neemt contact op via mail of telefoon.
6 De hersteller kan de toesteleigenaar ofwel van op afstand assisteren, ofwel spreken hersteller en eigenaar af hoe het toestel kan uitgewisseld worden. Dat alles met respect voor de Coronamaatregelen natuurlijk!

Wat kost het?
De herstellingen via Repair Connects gebeuren door vrijwilligers. Voor de herstellingen wordt geen vergoeding gevraagd. Enkel voor reserveonderdelen kan de aankoopprijs aangerekend worden. Dit gebeurt altijd in overleg met de eigenaar van het toestel.

13 herstellers, klaar om jou te helpen!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waarop mensen elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van radio of tv, tot elektrische huishoudapparaten of werkmateriaal, zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen aan de slag.
In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. 

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Atelier Offline vzw bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Atelier Offline wil op regelmatige basis een Repair Café in Waregem organiseren. Er zijn (voorlopig) 5 repair cafés per jaar

Het atelier is opnieuw open op woensdagnamiddag tussen 14u. en 17u. als Repair Point,  waar, na afspraak een hersteller direct aan de slag gaat met jouw binnengebracht item, of waarbij je  je jouw item na herstel kan oppikken op een latere datum. Gelieve steeds op voorhand het meldingsformulier in te vullen!

Doe mee in het Repair Café!

Repair Café Waregem zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.
We zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding en textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels en houten voorwerpen.
Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen.
Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Hier kan je jezelf voorstellen als repairder