Wie met de wagen komt parkeert bij voorkeur in de Waterstraat! ‘Volvo garage’ in gps. Dan het brugje over en je bent er!

Tweewekelijks op woensdagnamiddag MINI REPAIR CAFÉ/ REPAIR POINT

Zowat om de twee weken zijn herstellers van het Repair Café Waregem aanwezig op woensdagnamiddag tussen 14 – 17u. in Atelier Offline.  Samen met jou,  proberen ze jouw kapotte spullen een tweede leven te geven. Iedereen welkom! Bij voorkeur steeds op voorhand het meldingsformulier invullen aub. 

Woensdag 11 oktober tussen 14 – 17u. zijn alvast herstellers Tony, Marc, Erik en Ivan aanwezig in AtelierOffline. Je kan er terecht voor de herstelling van klein elektrisch werkmateriaal, kleine huishoudtoestellen, audio- en tv. En je kan er jouw botte messen laten slijpen. 
Data najaar 2023: 13 september, 11 en 25 oktober, 8 november,
6 en 20 december.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waarop mensen elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen.
Bij ons kan je terecht voor herstel van radio of tv, elektrische huishoudapparaten of werkmateriaal, fietsen, computers en software.
Je neemt van thuis kapotte spullen mee en gaat samen met de (vrijwillige) deskundigen aan de slag.
In het Repair Café Waregem is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.
Iedereen welkom!

Contactpersoon: Vermeersch Marc,  info@atelieroffline.be

Film ©Lieven Vuylsteke. Waregem

Repair Café Waregem is nu ook aanwezig op het online platform Repair Connects waarop je jouw kapotte spullen kan aanbieden om te laten herstellen door een plaatselijk repairder! Een fantastische manier om even de fysieke Repair Cafés aan te vullen. 

Hoe werkt het?
Gebruik maken van Repair Connects is simpel:
1 Eigenaars van een toestel registreren hun toestel via de website.
2 Herstellers krijgen een wekelijkse mailing met alle ingezonden toestellen.
3 Geregistreerde herstellers kunnen de lijst van toestellen raadplegen, en een toestel dat hen interesseert ‘claimen’.
4 De eigenaar van het toestel krijgt een bericht, dat een hersteller zijn of haar toestel heeft geclaimd, en contact zal opnemen.
5 De hersteller ontvangt de contactgegevens van de eigenaar, en neemt contact op via mail of telefoon.
6 De hersteller kan de toesteleigenaar ofwel van op afstand assisteren, ofwel spreken hersteller en eigenaar af hoe het toestel kan uitgewisseld worden. Dat alles met respect voor de Coronamaatregelen natuurlijk!

Wat kost het?
De herstellingen via Repair Connects gebeuren door vrijwilligers. Voor de herstellingen wordt geen vergoeding gevraagd. Enkel voor reserveonderdelen kan de aankoopprijs aangerekend worden. Dit gebeurt altijd in overleg met de eigenaar van het toestel.

 

13 herstellers, klaar om jou te helpen!

logo-rcw-kLEUR

Repair Café Waregem 
zaterdag 30 september 14.00 -17.00u.

Tussen 14.00 en 17.00u. kan je in het Repair Café terecht met kleine elektrische toestellen, audio-apparaten en tv. Onze hersteller van hard- en software helpt je graag met computer problemen. Ook onze messenslijper en onze man voor kleine herstellingen aan de fiets zijn aanwezig! 
Om alles vlot te laten verlopen vragen we vooraf je toestel en je komst te registreren via ons meldingsformulier!

We zoeken dringend extra repairders voor hard- en software oplossingen! Wordt jij onze nieuwe hersteller, meld je dan hier aan!

Data najaar 2023
30 september en 25 november.
Het repair café van 25 november gaat even op verplaatsing naar CC de Schakel. 

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Atelier Offline vzw bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Atelier Offline wil op regelmatige basis een Repair Café in Waregem organiseren. Er zijn (voorlopig) 5 repair cafés per jaar

Doe mee in het Repair Café!

Repair Café Waregem zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.
We zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding en textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels en houten voorwerpen.
Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen.
Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Hier kan je jezelf voorstellen als repairder