Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren.
We vermelden steeds als een evenement is volzet

Wil jij ons je favoriete plaat leren kennen of heb je een boeiend reisverhaal.
Heb je net je eerste boek gepubliceerd of wil je jouw eerste stappen zetten als stand-up comedian?
Kom op en laat het ons weten!
Word gastvrouw of -heer van onze leukste themakaffees.
 

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Donderdag 7 oktober 20u.

Naast de vele activiteiten die Atelier Offline reeds organiseert, starten we vanaf de eerste donderdag van oktober – 7 oktober 2021 – met een boekenprogramma. We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.
Op het einde van de avond beslissen we dan wat we de volgende keer zullen lezen en maken we de nodige afspraken.

Daarom beginnen we op donderdag 7 oktober om 20u. met een boekendate. Eenieder die wenst deel te nemen brengt een boek mee dat hij/zij reeds heeft gelezen en probeert dit in een gesprek van telkens 5 minuten aan iemand anders te ‘verkopen’.
Op het einde van de avond krijgt iedereen een lijst van de 10 boeken en plaatsen we een kruisje naast het boek dat iemand anders heeft aangeprezen. Het boek met de meeste kruisjes komt dan in aanmerking om op 4 november besproken te worden.
In principe komt om het even welk boek in aanmerking. Maar het is wenselijk om rekening te houden met het aantal pagina’s, wat opzoekingswerk dienaangaande … en het feit dat het boek nog vlot verkrijgbaar is in de bibliotheek, de boekhandel of het antiquariaat.

We kiezen bewust niet voor een vast concept of een jaarprogramma omdat elk boek via een andere invalshoek benaderd en verrijkt kan worden. Iemand kan bv. een filmfragment meebrengen om het boek nog extra te ondersteunen. Na het lezen van het boek kunnen we misschien de locatie bezoeken waar het boek zich afspeelt. Misschien heeft iemand de schrijver ooit ontmoet. Het boek kan een aanzet zijn tot een kleine tentoonstelling … enz. Op die manier houden we dus alle mogelijkheden open.

Inschrijven om deel te nemen kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

Telkens de eerste donderdag van de maand om 20u. Start met de ‘boekendate op 7 oktober, vervolgens 4 november 2021 en 2 december 2021 om 20u.

AO_GuyOpsomer

Vrijdag 5 november 20u.
ElpeeKaffee met Guy Opsomer

Bijna 42 jaar lang werken in CC De Schakel. Een lange tijd muziek programmeren…Dat is op zoek gaan, prospectie doen naar de beste live-performers en bands.
Kind van de jaren ’60…Dat is opgroeien met de vrije radio’s, tienerklanken en TopPop en steeds maar nieuwe muziekgenres leren kennen.
Uitgaan in Waregem in de jaren ’70, met de Hoop als epicentrum, dat is de liefde van z’n leven ontdekken, de blues…
We hebben een vermoeden welke richting het zal uitgaan op 5 november maar horen het graag van deze ervaren muziekfan! 

Deuren 19u. Gratis

Kamiel&Cedric

Zondag 21 november 11u. Atelier Apéro met The Yarbles.

The Yarbles, een Gents muzikaal duo met Kamiel Bossuyt en Cedric Haeck die akoestische covers brengen op gitaar en bas (en soms eens een drummachine). Naar eigen zeggen brengen ze een gezellige set van voornamelijk oudere classics. (Denk maar Talking Heads, Simon & Garfunkel, enz.)
Het is easy to listen muziek die je altijd in de goeie mood brengt. 
Voorproefjes ‘Make it with chu“. “Sunbathe‘ solowerk van Kamiel.

Deuren 10u30. Inkom 5 euro
Reserveer hier je plaats(en)

Vrijdag 3 december 20u.
ElpeeKaffee met Inge Vandevelde

Als jonge tiener kocht Inge maar een handvol elpee’s. Ze maakte wel veel opnames van de radio naar cassette. De radio is voor Inge dé rode draad. Ze werkt intussen reeds 35 jaar voor  de VRT radio en heeft beroepshalve alle muziekgenres mogen ‘beleven’ vanop de eerste rij.
Zelf is ze amateurmuzikant, zingt graag (in koor) en is een fervent concert- en festivalganger.     

Maar in haar elpeekaffee gaat het dus vooral over de platen uit haar jeugd en de link met haar latere muzikale voorkeuren.  Het blijft dus niet bij één genre, je krijgt dus  een diverse mix te horen.
Kom meegenieten van haar trackkeuzes, van muziek uit haar eerste balletlessen rond 1970, haar tienertijd (jaren ’70) tot studententijd begin jaren ’80. 
Alles op vrijdag 3 december, het verhaal achter de platen van Inge Vandevelde,en wie weet worden we verrast met een streepje live muziek!

Deuren 19u. Gratis

Straffe Toeren met gastheer Frederik Goossens

Vrijdag 17 december om 20u.

Een luistercursus over jazz & vinyl. Absolute klassiekers zoals je ze nog nooit hoorde, dankzij een uitmuntende analoge geluidsinstallatie. Atelier Offline wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig jazzcafé!
Dat Frederik Goossens het jazzverhaal enthousiast kan brengen is het understatement van de eeuw. Kom het vooral zelf ontdekken, we bezorgen jullie een vervroegd kerstcadeau!

Deuren 19u. Inkom 10 euro
Graag hier reserveren.

Zondag 17 oktober om  11u. was er een daverend Atelier Apéro met ‘Et Encore’


Pascal Vantomme
(vocals, gitar, banjo, dulcimer), Dominique Vermeulen (vocals, percussion & drums), Lieven Leplae (fiddle),
Fanny Vancoillie 
(tin & low whistle, recorder) en Jochen de Smaele (bass) zorgden voor een onvergelijkbaar feestje!

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.