Voor alle evenementen vragen we vooraf te reserveren. We vermelden steeds als een evenement is volzet

Wil jij ons je favoriete plaat leren kennen of heb je een boeiend reisverhaal.
Heb je net je eerste boek gepubliceerd of wil je jouw eerste stappen zetten als stand-up comedian?
Kom op en laat het ons weten!
Word gastvrouw of -heer van onze leukste themakaffees.
 

VRIJDAG 17 SEPTEMBER 20u.  THEATER TRY-OUT . Gratis

AO_Affbeeld.Bernard_Klein

“Bernard zit op een bankje. Hij schrijft brieven. Brieven aan zijn zus. En hij mijmert. Over vroeger. Over zijn job die hij kwijt raakte. Over zijn eerste lief. Over muziek. Over de zee en schelpen. Over groene limonade en rummikub. Over ‘bustek’ met frieten. En vleessalade. En over de liefde. Ook ja. Over de liefde… En stofzuigers zonder zak.
Bernard zit op een bankje. Hij schrijft brieven. Brieven aan zijn zus. En hij zingt… Bernard zingt!”

“Bernard”, een tragikomische monoloog geschreven door Piet Van Compernolle en gespeeld door Geert Vermeersch. 
Regie: Piet en Severine Van Compernolle. 
Techniek en decor: Vincent Vermaete. 
Rekwisieten: Sabine Tack
Productie: vzw Préparé
Wil je alles weten over acteur en schrijvers klik hier!
Hier kan je  jouw plek reserveren!
Gratis, deuren open om 19u30.

Zondag 19 september 11u.
Atelier Apéro met Elke De Meester – Accordeon

Virtuose Elke De Meester studeert in 2010 af als Master in de muziek – optie accordeon aan het Lemmensinstituut, bij Eddy Flecijn, met grootste onderscheiding. Simultaan behaalt ze het masterdiploma van de specifieke lerarenopleiding met grote onderscheiding. In 2016 komt daar nog het masterdiploma kamermuziek bij, tevens met grootste onderscheiding.
Ze neemt deel aan verschillende stages en masterclassen in binnen- en buitenland en krijgt zo les van enkele groten der aarde op accordeongebied: Jacomucci (IT), Semyonov (RUS), Angelis (FR), Väyrynen (FIN), Mornet (FR)…

 

Elke concerteerde solo en in ensemble in de Benelux, maar ook in Zweden, Mozambique, Duitsland, Frankrijk, Estland, China en de VS.
Haar liefde voor muziek omvat stijlen als klassiek, kamermuziek, folk, wereldmuziek, singersongwriter, bluegrass, chanson en musette… Daarvoor gebruikt ze verschillende soorten instrumenten.
Van oktober 2016 tot en met maart 2017 toerde ze door de VS met Kurios, een productie van Cirque du Soleil.

Bij een soloconcert neemt Elke je mee doorheen de wondere wereld van de accordeonmuziek. Ze geeft tekst en uitleg bij het ontstaan van het instrument, bij de werking ervan en demonstreert uiteraard allerlei verschillende stijlen: van puur klassiek over jazzy tot wereldmuziek en folk. Daarvoor gebruikt Elke verschillende soorten accordeon.
Beperkt aantal plaatsen! Reserveer tijdig jouw plaatsen. Bijdrage 5 euro/pp.

Peter Vermeersch

Vrijdag 1 oktober 20u.
ElpeeKaffee met Peter Vermeersch

We gaan het kort houden:
Peter Vermeersch, geboren in Waregem, leeft en werkt in Gent, maar is gekend van Tokio tot in New York.
Is muzikant, componist, producer en doet dat met overmatig enthousiasme op allerlei domeinen; klassiek, avant-garde, jazz, rock. theater, film…
Even wat namedropping in willekeurige volgorde: Arno, Fred Frith, Flat Earth Society, Maximalist, Raymond van het Groenewoud, Rosas danst Rosas, Union, Walter Hus, X-Legged Sally, Ultima Vez, dEus, A group, Josse De Pauw, Magnus, Radeis enz…

Peter brengt een vinylplaat mee maar heeft het moeilijk om er één uit te kiezen. Wat hadden we gedacht?

Beperkt aantal plaatsen. Volzet!

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Donderdag 7 oktober 20u.

Naast de vele activiteiten die Atelier Offline reeds organiseert, starten we vanaf de eerste donderdag van oktober – 7 oktober 2021 – met een boekenprogramma. We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.
Op het einde van de avond beslissen we dan wat we de volgende keer zullen lezen en maken we de nodige afspraken.

Daarom beginnen we op donderdag 7 oktober om 20u. met een boekendate. Eenieder die wenst deel te nemen brengt een boek mee dat hij/zij reeds heeft gelezen en probeert dit in een gesprek van telkens 5 minuten aan iemand anders te ‘verkopen’.
Op het einde van de avond krijgt iedereen een lijst van de 10 boeken en plaatsen we een kruisje naast het boek dat iemand anders heeft aangeprezen. Het boek met de meeste kruisjes komt dan in aanmerking om op 4 november besproken te worden.
In principe komt om het even welk boek in aanmerking. Maar het is wenselijk om rekening te houden met het aantal pagina’s, wat opzoekingswerk dienaangaande … en het feit dat het boek nog vlot verkrijgbaar is in de bibliotheek, de boekhandel of het antiquariaat.

We kiezen bewust niet voor een vast concept of een jaarprogramma omdat elk boek via een andere invalshoek benaderd en verrijkt kan worden. Iemand kan bv. een filmfragment meebrengen om het boek nog extra te ondersteunen. Na het lezen van het boek kunnen we misschien de locatie bezoeken waar het boek zich afspeelt. Misschien heeft iemand de schrijver ooit ontmoet. Het boek kan een aanzet zijn tot een kleine tentoonstelling … enz. Op die manier houden we dus alle mogelijkheden open.

Inschrijven om deel te nemen kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

Telkens de eerste donderdag van de maand om 20u. Start met de ‘boekendate op 7 oktober, vervolgens 4 november 2021 en 2 december 2021 om 20u.

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag