Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren.
We vermelden steeds als een evenement is volzet

Wil jij ons je favoriete plaat leren kennen of heb je een boeiend reisverhaal.
Heb je net je eerste boek gepubliceerd of wil je jouw eerste stappen zetten als stand-up comedian?
Kom op en laat het ons weten!
Word gastvrouw of -heer van onze leukste themakaffees.
 

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Elke maand op donderdagavond.

De boekenclub van Atelier Offline – Sinds oktober 2021-.
“We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.”

De kop is er af.
Gisteren, donderdag 2 december 2021, hadden we de bespreking van ‘De geschiedenis van een hond’ van John Fante. We waren met 7 aanwezigen. Een klein, maar mooi gezelschap. De bespreking verliep, naar mijn bescheiden mening, voorspoedig. Iedereen leverde een bijdrage. Uiteraard waren er verschillende visies en interpretaties, maar dat maakt precies onderdeel uit van een persoonlijke lezing. Wel vond iedereen het een grappig boek.
Het boek kreeg 3 tot 5 sterren en dat mag dus als positief worden beschouwd.
Het was mooi om de (vergeten) schrijver John Fante weer eens van onder het stof te halen.
Misschien brengt het sommigen onder ons wel op het idee om nog een ander boek van hem te lezen.

 

Het minste wat ik van deze groep kan zeggen is dat de diversiteit groot is.
Voor de volgende bijeenkomst had iedereen een nieuwe titel in petto.
Deze keer kozen we voor ‘De dubbele mannen‘ van Roel Richelieu Van Londersele. Een verrassende keuze. Van Londersele is een Gentse schrijver die niet zo bekend is. Het was een aanbeveling van Mie Van Overmeire die de meesten onder ons nieuwsgierig maakte.

We hebben wel beslist om ons wat meer tijd te gunnen.
De volgende bijeenkomst is dus gepland op donderdag 3 februari 2022 om 20u. Hopelijk kunnen we dan al wat vrijer ademen.
Iedereen een prettig eindejaar en veel leesgenot gewenst.
Vriendelijke groeten
Jan Bib

Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

Telkens de eerste donderdag van de maand om 20u. 

Onze BoekenRuilKast is klaar en gevuld met leuke boeken!
Neem een boek en zet er een ander voor in de plaats.

Vrijdag  4 februari 19u. ElpeeKaffee met Philippe Van Cauteren.

Op 4 februari is jullie gastheer Philippe Van Cauteren, die met heel veel plezier zal praten over zijn ‘favoriete’ plaat en bij uitbreiding over z’n persoonlijke muzieksmaak, hoe die is ontstaan, gegroeid enz… Verwacht geen platgetreden paden, als het bvb. over kunst gaat zegt hij het volgende: “Een kunstwerk hoeft geen mooie en prettige achtergrond te zijn. Een kunstenaar is er om ons uit te nodigen om na te denken over vormen van schoonheid, maar ook over wat er om ons heen gebeurt. De schoonheid zit niet in wat er gemaakt wordt, maar in het engagement en de noodzaak waarmee kunstenaars hun werken realiseren.” Als dat ook over over muziek kan gaan …

Gratis, max. 30 personen, jouw plaats reserveren kan hier! Let op, we starten om 19u.!

Na afloop van ieder Elpeekaffee wordt de lp aangekocht als herinnering aan de avond. Zo blijft onze collectie groeien en diverser worden.

Volgend ElpeeKaffee is op vrijdag 4 maart met als gastvrouw Inge Vandevelde.

Vrijdag 18 maart 20u. Try-out  “Zoiets verzin je niet!Piv Huvluv.

Piv is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in het Vlaamse comedy-landschap. U kent hem misschien van Comedy Casino of Eigen Kweek? Bovenal is hij een rasperformer en entertainer. Het podium is zijn natuurlijke habitat. Hij speelt van Alveringem tot in Zoutleeuw, in charmante parochiezaaltjes en majestueuze schouwburgen, in line-up en solo, voor kinderen en volwassenen… Altijd met volle goesting! Een geboren verteller met een heerlijk Oostends accent.

De voorbereidingen voor een 8ste avondvullende voorstelling zijn opgestart. Werktitel ‘Zoiets verzin je niet!’ Door de corona-pandemie en de lockdowns die erop volgden, vatte Piv het idee op om deze nieuwe voorstelling eerst in boekvorm aan te bieden. 

Over de voorstelling:
Is Piv een nostalgicus? Misschien wel. Soms. Maar voor de belevenissen die hij hier uit zijn legerdienst (1986) opdist, dekt het woord ‘nostalgisch’ te weinig de lading. ‘Legendarisch’, ‘verbluffend’ en ‘onvoorstelbaar’ zijn toepasselijker. Laat je meevoeren naar de buitengewone ervaringen die Piv als jonge matroos-milicien beleefde en ontdek zijn extraordinaire prille escapades onder de vleugels van zijn mysterieuze overste, Isabelle Dubois. 

Inkom 10 euro. Hier kan je reserveren.

Over het boek:
In ‘Zoiets verzin je niet!’ houdt Piv een voorbeschouwing over de Homo Nostalgicus in hem, waarna hij een herinnering uit de jaren tachtig opdist, die hem via een radiobericht kwam aanwaaien. De lezer maakt kennis met de jonge matroos-milicien Piv Huvluv, die met zijn Waalse compagnon Jean Demacar een bewogen legerdienst beleeft, een bizarre erotische trip maakt met een onderofficier die rare kronkels in haar psyche vertoont en in een heus smokkelavontuur belandt.
Het werd een klein maar fijn boekje van 128 bladzijden dat heerlijk wegleest. Te koop na de voorstelling!

Zondag 20 maart 11u. Atelier Apéro/ Kleinkunst met Steffen Ron

Al meer dan 40 jaar lang is Waregemnaar Ron Verbeke onder de naam Steffen Ron, met muziek bezig! De ondertussen gepensioneerde onderwijzer bracht door de jaren heen veel zelfgeschreven liedjesteksten op de planken.

Reeds dertig jaar vormt hij samen met Pat Vermaerken het duo “De Gestemde Snaren”. Samen brengen ze covers van de grote Engelse , Franse én Nederlandstalige hits uit vervlogen tijden. Meezingen mag onder het motto “Gezelligheid Troef !”
Méér over het duo op www.degestemdesnaren.be

Daarnaast brengt Steffen Ron nu ook 2 solo-projecten:

In Atelier Offline brengt hij “Apéro Kleinkunst” met nummers uit de hoogdagen van de kleinkunst in de Lage Landen. Denk De Groot, Raspoet, Van Veen, Verminnen… Klassiekers die worden aangevuld met eigen kleinkunstwerk !

Aanvang 11u. Bijdrage 5 euro. Reserveren kan hier.

Z’n tweede project is “Steffen Ron bezingt Waregem” met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes over gebeurtenissen door de jaren heen in de stad Waregem, aangevuld met eigen kleinkunstwerk ! Dit programma speelt hij enkel in groot-Waregem.

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag