Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren. We vermelden steeds als een evenement is volzet.
Wie met de wagen komt parkeert bij voorkeur in de Waterstraat! ‘Volvo garage’ in gps. Dan het brugje over en je bent er!

KUNST!? Een boeiende bespreking met kunstenaar
ROBIN VERMEERSCH. Woensdag 28 februari 19.00u.

Ontdek de fascinerende wereld van hedendaagse kunst met kunstenaar Robin Vermeersch!

Ben jij geïnteresseerd in kunst en wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen in de kunstwereld?
Dan zijn deze drie boeiende gespreksavonden met kunstenaar Robin Vermeersch iets voor jou! Laat je inspireren door zijn inzichten en deel je eigen perspectieven in een openhartige dialoog

Tijdens elke avond nemen we je mee op een inspirerende reis door een specifieke kunststroming of de wereld van een opmerkelijke kunstenaar. 
Mis deze unieke kans niet om te debatteren, te leren en te genieten van kunst in al zijn facetten. Kom samen met gelijkgestemde kunstliefhebbers en ontdek de diverse dimensies van de kunstwereld onder begeleiding van de gepassioneerde kunstenaar Robin Vermeersch.

Schrijf je snel in en verzeker jezelf van een plekje op deze boeiende gespreksavonden. Kunst verbindt, inspireert en opent deuren naar nieuwe perspectieven. Tot dan!

Woensdag 28 februari, 6 en 13 maart om 19.00u.
Deelname prijs voor de 3 avonden 30 euro. Leden betalen 27 euro.
Inschrijven kan hier!

Vrijdag 1 maart om 20.00u. ElpeeKaffee met TIM VERSTRYNGE

Tussen 2000 en 2004 studeerde Tim Germaanse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Gent. In het kader van een uitwisselingsprogramma mocht in zijn laatste jaar aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika gaan studeren. Begin juni van 2004 zijn de examens achter de rug en is hij nog 2 weken in het land. Hij beslist om met 3 vrienden een road trip naar Johannesburg te ondernemen. In de huurauto, een mercedes die de val van de Berlijnse muur nog had meegemaakt, vinden ze in het handschoenkastje een cassette terug die ze bij vertrek in het cassettedeck duwen. De vier jongeren zijn instant verslingerd aan de muziek. Jammer genoeg is het cassettedeck stuk en krijgen ze de cassette er niet meer uit waardoor ze 2 weken lang enkel naar de A-kant kunnen luisteren. Als Tim eind juni 2004 terug in België is, gaat hij op zoek naar de muziek die hem vergezelde op zijn road trip. Vooral omdat hij ook de B-kant wil leren kennen. Het wordt een vergeefse zoektocht …

Deuren open om 19.30u. Gratis

Donderdag 7 maart 20.00u. Te Boek Of Niet Te Boek 

Op donderdag 14 december was er voor de twaalfde keer een bijeenkomst van onze  leesclub ‘Te Boek of Niet Te Boek’ in Atelier Offline. Samen  werd “Winter” een boek van Ali Smith besproken. Een  verslag van de bevindingen kan je hier lezen.
Na de bespreking volgde de keuze van een volgend boek. Elk lid krijgt de kans om een boek naar voren te schuiven, toe te lichten en de collega’s van het belang van dat boek te overtuigen. Uiteindelijk werd gekozen voor  “De Maniac” van Benjamin Labatut. Ook benieuwd naar de ontvangst van dit boek? Sluit aan op donderdag 7 maart om 20.00u. in het Atelier!

Mogen we langs deze weg ook Katrien Nuyttens hartelijk bedanken voor het aanbrengen van enkele ideeën rond een boekenclub. Vanuit haar visie werd in oktober 2021 een mooie start genomen met TeBoekOfNietTeBoek. We wensen haar enorm veel leesgenot met haar keuzes in de wijde wereld van de literatuur. We gaan je inbreng missen!

Zaterdag 16 maart 20.00u. Double Bill Concert:  PICKUPMOLLY & NEXT!

20.00u. Pickupmolly
Een gek idee. We konden niet anders dan ermee omgaan. We werden meegesleurd door de onderstroom.

Het is een dagelijks terugkerend raadsel. Als vertrouwen wantrouwen wordt, wordt zoiets eenvoudigs als wanneer je Molly moet oppakken een gevaarlijk avontuur. Maar ik ben altijd op tijd. En ze is altijd net aangekomen. Dat is wanneer tijd en passie elkaar ontmoeten. 

NEW WAVE
POST-PUNK NEW WAVE-ROCK
Christ Pickavet. Gitaar – vox – all backing tracks
Nathalie De Mol. Bas – vox

21.15u. NEXT!
NeXt! werd opgericht in Waregem door Sonja (bas). Het begon als new wave covergroep Midlife, maar met de de komst van zangeres Saskia werd een nieuwe naam gekozen en worden er meer ‘punky’ nummers gebracht (voorlopig nog een mix van eigen nummers en – eigenzinnige – covers). Saxofonist Lieven zorgt voor de grappige noot en de soulvolle twist!

We noemen het zelf – met knipoog – ‘midlife’ punk, verder bouwend op de eerst gekozen bandnaam. En omdat we onszelf geen échte punkers meer kunnen noemen op middelbare leeftijd. En tenslotte omdat we geen rauwe punksongs schrijven, maar wel catchy nummers met ook invloeden uit de grunge, de new-wave, ‘alternatieve rock’ …

Aanvang stipt om 20.00u. Deuren open om 19.30u. Inkom 10 euro. Reserveer jouw plaats(en)

Vrijdag 5 april 19.30u. ABBA-XL!
GEERT DUYCK(t) in het universum van

Agnetha, Björn, Benny & Frida.  

Geert Duyck komt uitgebreid vertellen over een Zweedse popgroep, gevormd in 1972 in Stockholm door Agnetha Fältskog (zang), Björn Ulvaeus (gitaar en zang), Benny Andersson (piano en zang) en Anni-Frid Lyngstad (zang).Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo.
Zijn dik gestoffeerd verhaal gaat over het ontstaan van de groep en start vanuit hun kinderjaren, over hun succesjaren en over wie ze nu zijn! Het complete verhaal dus, met veel exclusief beeld- en klankmateriaal.  
Vrijdag  5 april om 19.30u. Gratis.  Graag inschrijven

Zondag 21 april om 11.00u. Atelier Apéro met
BVBA VANDAMME West-Vlaamse kleinkunst uit Roeselare

Bvba Vandamme, ofwel, de Besloten Vriendschap met Bepaalde Afhankelijkheid.
In de lente van 2023 bracht liedjesschrijver Sam Vandamme enkele begaafde muzikanten bijeen om zijn muziek te brengen voor het publiek. Sindsdien werkt hij samen met Jens Denturck (klarinet), Wannes Vandewiele (viool), Stijn Oyaert (accordeon) en Jozef Vanhaecke (gitaar) aan zijn debuutalbum “Alabadine”, dat ergens in 2024 verwacht wordt.
De teksten zijn losjes-wel-maar-niet-altijd-even autobiografisch en beantwoorden met veel plezier aan de cliché’s; over onderweg zijn en thuiskomen, zin en onzin, liefde en verdriet. Hij schrijft vooral zacht en herkenbaar, met veel aandacht voor rijm en ten slotte in eigen taal, het West-Vlaams.
De muziek wordt mooi en interessant gemaakt door “den bvba” of “de mooimakers”, met traditionele, volkse klanken, van walsjes tot reels en snelle polka’s.

Zondag 21 april 11.00u. Vrije bijdrage. Je kan je plaat(sen) hier reserveren

de bvba in concert (3 personen)

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Om de zoveel tijd op donderdagavond.

De boekenclub van Atelier Offline. Sedert oktober 2021
“We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.”
Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier!

Gelezen en besproken: 
De geschiedenis van een hond, John Fante –
De dubbele mannen, Roel Richelieu Van Londersele –
De avond is ongemak, Marieke Lucas Rijneveld – 
Daar waar de rivierkreeften zingen, Delia Owens – De kus van Esau, Meir Shalev –
De boekhandel van Algiers, Kaouther Adimi – Was, Jilt Jorritsma – De jaren, Annie Ernaux – Flauberts papegaai, Julian Barnes –
De bibliotheek van geheime dromen, Michiko Aoyama – Franny en Zooey, J.D. Salinger

Vrijdag 2 februari 20.00u. ElpeeKaffee met gastheer RANDY LAMIERE

Op 12-jarige leeftijd sleurde Randy de platencollectie van zijn vader van de zolder. Hier ontdekte hij de albums van Led Zeppelin, Pink Floyd en The Rolling Stones… Op rommelmarkten kocht hij spotgoedkoop vinyl en zo maakte hij kennis met een muzikant die pas later zijn “compagnon de route” zou worden. Bob Dylan, troostend in moeilijke tijden, ontspannend in stressvolle tijden, altijd klaar om een nieuw verhaal te vertellen uit één van zijn 40 studioalbums. Uit die stapel koos hij “Desire”.

Onze BoekenRuilKast aan de poort van het Atelier is gevuld met leuke boeken!
Neem een boek en zet er een ander voor in de plaats.


Meer boekenruilkasten in Vlaanderen…

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 60 euro/ dag