Mozart in de Opera

Vrijdag 18 oktober vanaf 20 u. Gratis
Gastheer Geert Vermeersch

“Kan een mens neergebliksemd worden? Het gebeurde met mij in de jaren 80 in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. Mijn eerste Opera: “Don Giovanni” van Wolfgang Amadeus Mozart. Een ervaring die een mijlpaal werd in mijn leven, vanaf dan is Opera een noodzakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Vanuit die passie neem ik u mee op ontdekking. Over Mozart en wat zijn betekenis is voor Opera. Maar ook de ontstaansgeschiedenis en andere grootheden zoals Wagner. Geen wetenschappelijk onderbouwd betoog maar mijn verhaal als hartstochtelijk liefhebber: hoe ik Opera heb ontdekt en waarom die zo belangrijk voor mij is.”
Geert Vermeersch (°1961). Radiospotproducer voor Klara. In zijn vrije tijd zing en acteert hij in musicals en toneel en doet ook vaak regie. In september 2020 stelt hij zijn zelf geschreven musical
“Naar Compostela” voor in zijn woonplaats Tielt.

Buren bij kunstenaars

Zondag 20 oktober 2019 van 10 – 18 u.
Acht kunstenaars werken en stellen hun werk voor in het atelier Offline.
Bar doorlopend open! Initiatie pottendraaien!

Paul Van Tieghem, schilderkunst  .  Ingrid VanRobaeys, fotografie
Lotte Vandeghinste, schilderkunst  .  Yvan Behaeghe, schilderkunst 
Johan Hallez, schilderkunst  .  Avijn Korneel, mixed media 
Myriam Van Wynsberghe, beeldhouwkunst – keramiek 
Ghyselinck Els, grafiek/mixed media

Tweedehands markt kledij

201909_Tweedhandskledij

Zondag 27 oktober van 10 – 18 u. 
Gezellige indoor markt met tweedehands kledij.
Alle plaatsen zijn ingenomen.

Van 14 – 16.30 .
Familieworkshop Buttons maken

Met een eigen ontwerp, tekening, collage, gaan we aan de slag en maken we onze eigen button
Lesgever: Ghyselinck Els
Prijs materialen inbegrepen €6. Inschrijven.

Elpeekaffee

Logo_elpeekaffee_Black

Vrijdag 8 november vanaf 20 u. Gratis
Gastheer Christ Pickavet

Ondanks een op en top Franse naam, ga ik mijn leven lang al als anglofiel door het leven. De liefde voor muziek was bij mij dan ook bijna altijd liefde voor Engelstalige muziek, op Gorki en Jimmy Frey 🙂’s “Zo mooi, zo blond en zo alleen” na). Via hardrock en later punk werd new-wave/gothic/coldwave echt mijn ding! Mijn kledij werd zwarter, mijn schoenen puntiger en mijn haar stond toen veel rechter dan nu. Eerste groepje “The Underground”. Geen pure new wave, maar een mix van waar wij samen graag naar luisterden: van U2 tot The Smiths, van de vroege Scabs tot Red Zebra. Nadien volgde “The New Chant” waarmee we nog dieper de new wave verkenden, denk Virgin Prunes en Executive Slacks. Enkele jaren geleden speeld ik nog een paar keer met onze schoolband “Broken Fingers”. Na een tijdje solo te hebben gewerkt is er nu een nieuwe duobezetting waarmee we gaan opnemen en optreden. De groepsnaam is al bekend, maar die houden we nog even geheim… Een leven zonder muziek? Ik mag er niet aan denken! En mijn favoriete plaat? Nog even geduld….

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag