Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren. We vermelden steeds als een evenement is volzet.
Wie met de wagen komt parkeert bij voorkeur in de Waterstraat! ‘Volvo garage’ in gps. Dan het brugje over en je bent er!

Donderdag 23 maart 20.00u. Te Boek Of Niet Te Boek 

Donderdag 26 januari 2023 – besprak de leesclub ‘Te Boek of Niet Te Boek’ met standplaats Atelier Offline in Waregem het boek ‘WAS’ van de Nederlandse schrijver Jilt Jorritsma Lees hier het volledige verslag!

Na de bespreking volgt de keuze van een volgend boek. Elk lid krijgt de kans om een boek naar voren te schuiven, toe te lichten en de collega’s van het belang van dat boek te overtuigen. Na de bespreking van ‘Was’ werder 10 boeken voorgesteld. Uiteindelijk werd gekozen voor ‘De jaren’ van Annie Ernaux. Dit boek is in onze contreien al een bestseller geworden, maar niemand van de leden had het boek al gelezen en bijgevolg kijken we nu al uit of de Waregemse leesclub het werk van Ernaux zal omarmen of fel bekritiseren. Donderdag 23 maart om 20.00u. in Atelier Offline, Groene Wandeling 62 8790 Waregem. Meer info over TeBoekOfNietTeBoek.

Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

20230323_TBONTB_AnnieErnaux_DeJager

Vrijdag 24 maart 20.00u. Try-Out Concert CONTRABAND

In 2013 bracht Contraband de debuutplaat ‘Ik weet dat er iets leeft’ uit. Het album kreeg met 3 singles airplay op Radio 1 en 2 en er volgden fijne optredens… maar toen viel het stil. Bijna iedereen in de groep kreeg kinderen en begon daarmee aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

Maar ze wisten dat er iets leefde en startten terug met repeteren om ooit die tweede plaat te maken. En nu, bijna 10 jaar en 12 kinderen later, is die er ook: ‘Zinzoeker‘! Eentje waar ze heel fier op zijn. Het album is een stuk donkerder dan de debuutplaat maar niet minder Nederlandstalig.

“De melancholie en de weemoed hoeven nooit onder te doen voor de energie en de eerlijkheid.
Onze plaat Zinzoeker kwam tot stand in moeilijke tijden, maar werkt daarom niet minder helend.”

Vrijdag 24 maart 20.00u. Gratis, deuren open om 19.30u. Alle plaatsen zijn momenteel bezet!

Vrijdag 7 april 20.00u. ElpeeKaffee met KAMIEL BOSSUYT

Waar gitarist Kamiel Bossuyt niet op heeft stilgezeten, is zijn passie voor muziek. Dit ondervond hij al snel op tienjarige leeftijd nadat er een gitaar in zijn schoot geworpen werd. Zijn middelbare schooltijd bracht hij door in het Kunstsecundair van het MUDA en daaropvolgend studeert hij momenteel aan het KASK te Gent. Je ziet hem aan het werk bij de Indie-rock band Forester, de jazzgroep Ikaro en de Nederlandstalige muziek van FRÆTER. Met de eerstgenoemde band schitterde hij afgelopen in de halve finale van de Humo’s Rock Rally in de Vooruit. Wat kan de favoriete plaat van dit type artiest zijn? Iets met gitaren?


Vrijdag 7 maart 20.00u. Gratis, deuren open om 19.30u.

Zaterdag 15 april 20.00u.
REVISIE VAN HET GELE BOEKJE. DEEL 2

Literair én muzikaal programma met

Emma Dejonghe is dichter en slam poëet. Maak kennis met Encoremma! Ze maakte vorig haar literair debuut met ‘Uit de chaos ontstond orde’. Met haar poëziebundel wil ze een manifest voorzien voor jonge artiesten en hulpverleners die hun weg zoeken in het leven. “Mijn teksten zijn een zoektocht naar de balans in het leven. Het gaat om verbinding creëren.”

Dirk Vandewiele schrijft cursiefjes die vorig jaar werden gebundeld in het boek “Groeven“. Zijn levensverhaal begint in zijn geboorteplek Meulebeke en zette zich verder via Waregem, Gent, Berlijn, Granada, New York, Havana, Caïro, Sydney. Langs een hobbelig parcours van ups en downs volgde hij niet de sporen van de wielen van zijn ouders en raakte soms het spoor bijster.  In zijn teksten vind je filosofische bespiegelingen en laat hij je ook in zijn hart en hoofd kijken. 

Jordy Spyt  is lid van het Letterzetter-collectief in Kortrijk.  Als schrijver haalt hij zijn inspiratie uit de vele kleine gelukjes die hij dagdagelijks tegenkomt in de stad. Met zijn kleine kortverhalen probeert hij imperfecte werelden te boetseren, telkens met een nieuwsgierige en melancholische toets.

Margot Demeulemeester Spoken word-artiest Margot weeft een lyrische beleving met hersenspinsels, proza en poëzie. Ongefilterd, rauw, krachtig en kwetsbaar. Onverschrokken legt ze haar ziel bloot op zoek naar connectie met het publiek.

Eddy D’Haenens publiceerde vorig jaar, 20 jaar na zijn laatste bundel, nieuw werk “Het werd tijd“. Gedichten over een moeder, vrouw en dochter” Centraal staat de liefde voor drie vrouwen in zijn leven: een moeder, een geliefde, een dochter.Als dichter werd hij enkele malen bekroond en publiceerde hij onder meer in Poëziekrant. Bij EPO publiceerde hij Kleurrijke liefde (1996) en Hiëroglyfen (1998). De Alchemist. Gedichten over landen, steden en de liefde was zijn debuut in 1993. Vormde vroeger met o.a. Dirk Clement, de Drunk Poets Society in Waregem.

Waterproov is een akoestisch duo. Naar eigen zeggen kennen hun nummers vooral invloed van pop en indie. Toch komen verschillende stijlen aan bod en wordt er ook wel eens in het Nederlands gezongen. Het duo is gezegend met hemelse stemmen die elkaar perfect aanvullen en de goed gedoseerde snaren en toetsen zorgen voor de ideale portie weemoed, maar dan wel weemoed die je blij maakt.
“Zoals een herinnering aan een lang vervlogen zomerdag.”

Zaterdag 15 april 20.00u. Deuren gaan open om 19.30u. Inkom 10 euro. Reserveren kan hier.

Vrijdag 21 april 20.00u. Concert “BIRCH-LOG BURNING” brengt JOKERMAN: There’s a Bob for everyone!

Birch-Log Burning
Twee mannen met gitaren.
Songs, feiten en verhalen over beatniks, hippies and all things rock&roll: the babyboomers, wooden music en counterculture, Neil Young, The Beatles, The Stones en … natuurlijk Bob Dylan.

JOKERMAN
Jokerman is een mooie, authentieke voorstelling over Bob Dylan waar het speelplezier en de liefde voor muziek van af spat.
Het publiek krijgt een mooie inkijk in Bob Dylans uitgebreide muzikale universum. De knooppuntenroute die Roel en Kristof uitstippelden doorheen het oeuvre van Dylan toont hoe indrukwekkend Dylans muziek en teksten eigenlijk wel zijn. Hun fijne gitaarspel onderstreept de kracht van de nummers. Tekstboekje en begeleidende verhalen zorgen voor een pretentieloos en goed te verteren voorstelling.

Vrijdag 21 april 20.00u. Inkom 10 euro. Leden 9 euro.
Hier reserveren!

Zaterdag 4 maart 20.00u. BENEFIET voor OEKRAÏNE

Zaterdagavond verwarmde de gipsy-jazz van “ZOLI” onze harten tijdens de “Benefiet voor Oekraïne”. Als intro was er het aangrijpende verhaal van de Oekraïense Maria Plyusnina die het in haar moedertaal voorlas voor een stil publiek. Haar tekst werd vertaald door Frank Fournau, de initiatiefnemer van Waregemnaars voor Oekraïne. Nooit geziene beelden uit Kiev versterkten het emotionele moment. Daarna kwam Zoli. Bomvolle ambiance en ingetogen sfeer scheppen in één set, het is niet iedereen gegeven. Er wacht de groep een schitterende toekomst! Bedankt Zoli, bedankt jullie..ons publiek. 
Atelier Offline schenkt de volledige opbrengst van inkom, steunkaarten en bar, de aardige som van 1875 euro aan het fundraising project van onze vrijwilliger Frank Fourneau om elektriciteitsgeneratoren aan te kopen voor kleuterscholen in Oekraïne! 

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Om de zoveel tijd op donderdagavond.

De boekenclub van Atelier Offline. Sedert oktober 2021
“We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.”
Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be

Gelezen en besproken: 
De geschiedenis van een hond, John Fante –
De dubbele mannen, Roel Richelieu Van Londersele –
De avond is ongemak, Marieke Lucas Rijneveld – 
Daar waar de rivierkreeften zingen, Delia Owens – De kus van Esau, Meir Shalev –
De boekhandel van Algiers, Kaouther Adimi – Was, Jilt Jorritsma

Onze BoekenRuilKast aan de poort van het Atelier is gevuld met leuke boeken! Neem een boek en zet er een ander voor in de plaats.

Meer boekenruilkasten in Vlaanderen…

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 60 euro/ dag