Vrijdag 26 April 20u. Try-Out "18 Minuten" . Els Dejonghe . Inkom 8 euro​

Beperkt aantal plaatsen. Reserveer nu je plek!

Els Dejonghe is consultant en werkt – zoals een groot deel van de werkende mensen in Vlaanderen – in een kantoor. Aan de andere kant: Over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in ‘18 MINUTEN’. Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf zeggen de mensen tegen elkaar dat iedereen er had moeten bij zijn.
Om misverstanden alvast voor te zijn: De voorstelling heet ’18 minuten’, maar duurt er 80. 

“Els Dejonghe is afkomstig uit Gent, zij bestormde de podia van de lage landen in 2017, won verscheidene Poetry Slams, bereikte de Finale in de NK Poetry slam en stond in 2018 ineens in de halve finale van het Leids Cabaret Festival.
Zij wordt door kenners aanzien als het grootste nieuwe podiumtalent van Vlaanderen.

“Els is een intrigerende verschijning (…) Haar voorstelling is stilistisch sterk gemonteerd, het is een bijzonder verhaal over dromen en de maakbaarheid daarvan. Het is rijk aan ideeën. (…) Els klampt zich vast aan iets waarvan wij allemaal al weten dat het haar ook niet gelukkig gaat maken en dat is prachtig schrijnend om te zien.” ©Jury Leids Cabaret festival

Spel: Els Dejonghe . Tekst: Els Dejonghe, Wim Helsen . Coaching: Wim Helsen

Vrijdag 3 mei 20u. Elpeekaffee . Gastheer Jan Capelle

Vinyl LP record in realistic style. Black musical long play album disc 33 rpm. Vector mockup illustration isolated on white background
Jan Cappelle is sinds 2008 Waregemnaar en verbaast zich nog elke dag over zijn nieuwe thuisstad. Uit sympathie voor de mensen van Atelier Offline duikt hij in zijn zeven-platen-tellende platenkast.
In het ouderlijke huis van de Cappelles in Wevelgem stond geen TV op de kast, maar wel een bak vol oude cassettes: alles van Willem Vermandere, veel van Jan De Wilde, iets van Jo Erens en het apekot van Vuile Mong. Voor muziek- en andere kwissen ben je bij hem dus aan het verkeerde adres.
Een eigen CD collectie groeide erg traag (3 CD’s per jaar en er waren jaren dat hij alleen maar muziek van REM  kocht). Kleinkunst werd vervangen door achtereenvolgens klassiek, grunge, Frans chanson, veel indie, wereldmuziek en Roy Orbison.
Zijn liefde voor muziek is vooral een actief gebeuren gebleken: als toetsenman bij Het Zesde Metaal en Bergen en recenter als zanger-liedjesschrijver bij Het Onderspit. Door hun beperkte aantal werden enkele van de weinige albums in zijn bezit wel heuse soundtracks bij zijn leven. Met één van deze soundtracks laat hij jullie graag kennismaken in het Elpeekaffee!

Atelier Offline is open vanaf 19u30, aanvang 20u. Gratis

Atelier Offline Tekent

Iedere inwoner van Waregem helpt mee om de winnende, uitvergrote tekening van onze wedstijd mee in te kleuren op straat vóór het atelier . De evolutie van het werk wordt gefilmd met een drone.
Misschien word jij de ster van onze ‘after-movie’?

Doorlopend van 14.00u. tot 18.00u.

Wollen kubus

Een gekleurde bol wol is je potlood van dienst. Een grote kubus heeft nood aan een kleurrijk jasje. Met wol geef je de kubus een nieuwe look.

Doorlopend van 14.00u. tot 18.00u.

Zeefdruk

Totebag_AO _Site

Pimp je eigen t-shirt of totebag. In deze initiatie zeefdrukken leer je het volledige proces van idee tot print. Voor iedereen, geen voorkennis vereist! Neem eventueel een eigen stuk wit textiel mee. t-shirt, tas, trui…

WORKSHOP 1   om 14.00u. tot 14.45u.
WORKSHOP 2   om 16.00u tot 16.45u.

KOSTPRIJS: 6 euro (1 totebag inbegrepen)
Graag vooraf inschrijven

 

Vrijdag 17 mei om 20u. Een introductie tot Bach

201904bach_shades

Johann Sebastian Bach … een man van vlees en bloed, een muzikale meester-verteller, een kind van zijn tijd.
Verhalen van een fan aangelengd -maar niet verdund- met veel muziek.
Gastheer Koen van Herrewegen wil zijn passie delen.

Het is een lange reis, boeiend en uitdagend, met een touw tussen brein en hart, tussen ratio en emotie … werk en leven van Johann Sebastian Bach.
Sinds ik zijn taal een beetje versta, kan ik er niet genoeg van krijgen.
Wie Bach niet kent, of slechts van naam, denkt nogal vlug dat dit ‘zware’ muziek is. Soms is dat juist, maar Bach is ook verdriet en blijdschap, religie, virtuositeit … Wanneer je zijn taal kan horen en begrijpen, gaat een ganse wereld open. Ik wil graag je tolk zijn om enkele sterretjes uit het Bach-universum te delen.”

Meteen de start van een nieuwe reeks gespreksavonden in Atelier Offline,
Klassiek voor Beginners.  Gratis 

Zondag 2 Juni 9u30 - 18u. Art-Markt

Reserveer alvast je 8m2 grote stand vol creativiteit  hier voor 8 euro!

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag