Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren. We vermelden steeds als een evenement is volzet

Zondag 15 mei was er…
Atelier Apéro met Seraphine Stragier

Ik wil mensen ontroeren, doen genieten, laten ontspannen, en verbinden in positieve energie door de rijkdom van muziek.”
Wanneer wordt een concert een verstillende, persoonlijke ervaring waarvan achteraf blijkt dat iedereen ongeveer dezelfde ervaring mocht delen? Dat was mijn gevoel zondagmorgen na het zalige optreden van Seraphine Stragier in Atelier Offline. Niet alleen door de door de geweldige keuze van de muziekstukken maar ook het talent en de persoonlijkheid van Seraphine, die volledig één lijkt te worden met de muziek en haar instrument tijdens de uitvoering. Zalig, ik gebruik het woord niet veel maar geschikter als voor dit soort ervaring wordt het niet.

Donderdag 2 juni 2022 om 20u. LEESCLUB TE BOEK OF NIET TE BOEK

Vrijdag 3 juni om 20u.
ElpeeKaffee met Jan Catrysse

Jan Catrysse, de wandelende muziekencyclopedie uit Oostende. Eén enkele lp uit zijn gigantische collectie kiezen bezorgt hem nu al opvliegers en koude rillingen tegelijk. Krijgen we een eerbetoon aan ‘le plus beau’, een lofzang op Françoise Hardy of komt Rod Stewart meegezeild richting Waregem? Onze Lieve Heer mag het weten. De man met dezelfde initialen als Jezus Christus komt op vrijdag 3 juni dan ook de blijde muzikale boodschap verkondigen.

Vrijdag 3 juni 20u.
Deuren gaan open om 19u.30
Gratis
Voor deze aflevering van het ElpeeKaffee vragen we uitzonderlijk te reserveren aub.

LogoLPK_Piv

Vrijdag 10 juni om 20u. 
Vele seizoenen met Clem Schouwenaars

Lezing  door Jan Van Herreweghe a.k.a. Jan Bib.

In februari 2021 vroeg Wim Opbrouck aan bibliothecaris Jan (Bib) Van Herreweghe wat op de dag van vandaag nog de waarde was van het oeuvre van Clem Schouwenaars. De vraag leidde bij Jan tot een stroom van herinneringen. Onder andere het feit dat hij als 18-jarige samen met zijn vader van Melle naar Lo reed om er zijn boeken te laten signeren, op 19-jarige leeftijd zijn eerste boekenbeurs in Melle organiseerde met Clem Schouwenaars als eregast en in 1989 Schouwenaars uitnodigde voor een lezing in de Bib van Harelbeke enz…
Maar na die vraag van Opbrouck zette Jan Bib zich aan het (her)lezen van het werk van Schouwenaars, raakte hij geïnteresseerd in diens leven, praatte hij met verschillende mensen, richtte hij een Facebook groep op, ging hij opzoekingen doen in archieven, dweilde hij antiquariaten af om zijn collectie aan te vullen… en realiseerde hij een powerpoint met een 140-tal dia’s over leven en werk.Een bewogen leven. Doorspekt met een oorlogstrauma, de dood van zijn vader en moeder, een scheiding, talrijke vrouwen, een passionele relatie, zelfmoordpogingen, drank, roken …
U komt er alles over te weten op vrijdag 10 juni!

Gepassioneerd spreker Jan Van Herreweghe
Inkom 5 euro
Reservatie en inschrijving

Zaterdag 18  juni om 20u.
Concert De Spleet

Opzwepende popmuziek in combinatie met vlezige teksten.
DE SPLEET opent zich met een zompige kreet. Teksten met een ondeugende hoek af van Tine Moniek ondersteund door bassist NVE, nat vingerwerk van AT en indrukwekkende ritmesessies van de enigste onzichtbare drummer van dit westelijk halfrond. Klef, vuns en voos splijt de scheur gedwee op een bedje van hitsige popmuziek. Ontstaan in een Grieks restaurant op de grens in de befaamde Barakken van Menen, is dit fenomeen een écht grensgeval.

SAPPIGE RECENSIE VAN WARD ELAUT ° FAN VAN HET EERSTE UUR:
Als liefhebber van poesjes kon het niet anders dan dat ik verliefd zou worden op De Spleet.Een magistraal trio met dildo’s en teksten over allerlei lappen vlees. Poëzie van de bovenste plank en muziek van ook ergens op een plank. Tine Moniek een keurige jonkvrouw die als frontvrouw haar kuisheid dropt in een natte zak onder het podium. Een schouwspel om niet snel te vergeten.”

Meer info over DE SPLEET floreert welig op Facebook en Instagram.
Tik gerust eens ‘DE SPLEET’ in in je zoekmachine. Als je dat durft.

Deuren gaan open om 19u30
Inkom 5 euro
Inschrijven en reserveren kan hier!

Zaterdag 16 juli om 20u.
Try-out voorstelling “Ik ruik naar Oostende” Piet De Praitere

Een nieuwe comedy voorstelling in wording. Over ouder worden en jonger blijven, maar vooral over jezelf heruitvinden. Over verhuizen, Oostende, mijn schildklier, over oorlog en vrede, inflatie, subsidies, teckels, Poetin, nog meer teckels, artikel 5, garnalen, kwallen, bruinvissen, zeepaardjes, sponzen en amfibistische transseksuelen.

Naast zijn podiumvoorstellingen werkte Piet De Praitere mee aan radio- en televisieprogramma’s als Wees Blij Met Wat Je Hebt, Nonkel Pop, Lookalikes, Comedy Casino en speelde hij Claude Delvoye in de serie Bevergem (2015) en in De twaalf (2019),  Noël Marinus, een van de juryleden. In 2021 speelde hij mee in Onder vuur als Gilbert Gesqiuere. Zijn naam was reeds lang gemaakt met typetjes als Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette! Als stand-up comedian is hij ongeëvenaard!

Deuren om 19u.30
Inkom 10 euro. Hier reserveren, plaatsen beperkt.

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Elke maand op donderdagavond.

De boekenclub van Atelier Offline. Sedert oktober 2021
“We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.”
Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

Donderdag 31 maart: 
Wij bespraken debuutroman ‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld.
Alle aanwezigen waren ervan overtuigd dat de schrijfster een groot talent is en goed kan schrijven, maar de meesten beschouwden de roman toch te donker voor hun gemoed. Iemand had zelfs de kracht niet om het boek helemaal uit te lezen.
De roman speelt zich af in een streng gereformeerd boerengezin. Dat wil zeggen dat de ouders sterk vasthouden aan hun geloof en alles daar ten dienste van stellen. Maar als opgroeiende kinderen die beklemmende sfeer willen ontvluchten, ontstaan er conflictsituaties. En zeker wanneer een kind de dood vindt bij het schaatsen ‘naar de overkant’, dan is de verslagenheid groot en worstelt men met een schuldbesef. Ondanks het feit dat MLR zeer beeldend en respectvol het leven op de boerderij beschrijft, is de sfeer toch ijzig, koel, drukkend, beklemmend, versmachtend … en dat is bij bepaalde lezers zwaar om dragen. Alle begrip daarvoor. Maar ‘De avond is ongemak’ is toch een ware bestseller geworden en geniet veel vertalingen, samen goed voor 39 landen.
Eerlijk, ik had gedacht dat de schrijfster na deze roman zowat alles had verteld, maar ik heb me vergist. Ondertussen publiceerde MLR al 3 dichtbundels en een nieuwe roman – Mijn lieve gunsteling – die bovendien onlangs met de Boonprijs werd bekroond. Met andere woorden: MLR is een absoluut toptalent en heeft nog een hele carrière voor zich. Jan

Zoals gebruikelijk kiezen wij op het einde van de avond een nieuw boek. De keuze viel op ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens.
Volgende bijeenkomst: donderdag 2 juni 2022 om 20u.

Bemerking: de leesclub verwelkomt graag nog een aantal nieuwe lezers.
.
Gelezen en besproken: De geschiedenis van een hond, John Fante. – De dubbele mannen, Roel Richelieu Van Londersele. – D avond is ongemak, Marieke Lucas Rijneveld.

Onze BoekenRuilKast is klaar en gevuld met leuke boeken!

Je vindt ze voor de poort van het atelier in de Groene Wandeling 62 Waregem.
Neem een boek en zet er een ander voor in de plaats.
Meer boekenruilkasten in Vlaanderen…

Wat was dat een weekend! 6 en 7 mei 2022.
Vrijdag 6 mei Elpeekaffee met Luckas – en broer Yves- Moens
Zaterdag 7 mei Try-Out concert WÜK

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag