Elpeekaffee

Logo_elpeekaffee_LaraV

Vrijdag 6 december vanaf 20 u. Gratis

Gastvrouw: Lara Verlinde
Cultuuromnivoor Lara Verlinde werkt in Be-Part, Platform voor actuele kunst en pikt na haar werkuren geregeld een optreden of concert mee. Beeldende kunsten, literatuur en muziek raakten reeds van jongs af aan verweven met haar leven en zijn tot op heden nog steeds haar grootste drijfveren. Op 6 december stelt ze een plaat voor die voor haar perfect illustreert waarom muziek -en cultuur in het algemeen- een belangrijke pijler is voor onze samenleving.

Boek Voorstelling

NEIL YOUNG: ART OF GOLD interview met auteur Herman Verbeke

Vrijdag 20 december 20u. Gratis

Herman Verbeke is Waregemnaar en auteur van oa. “Neil Young en ik“,  “Neil Young een portret” en werkte vooreerst ook mee aan “CSN and sometimes Young Vol.1 The early years, vol. 2 en 3″ uit 1992. Een jarenlange die-hard fan dus met een nieuw boek vers van de persen.
Art of Gold” is een collectie schilderijen, tekeningen, schetsen, cartoons en andere kunstwerken over Neil Young waarin kunstenaars over de hele wereld hun kunst en liefde voor Neil en zijn muziek delen. Een turf van 256 pagina’s uitgegeven bij Witsand Uitgevers bvba, voorlopig enkel in het Engels verkrijgbaar. Uw vragen aan Herman kan je nu reeds mailen naar ons mailadres, meer info over het boek vind je hier.

Optreden "dUO SOLO"

Schermafdruk van 2019-10-04 11_37_21

Vrijdag 27 december vanaf  20u. Gratis

dUO SOLO is een akoestisch duo bestaande uit Hans Roobroeck (zing,zang,zong) en Dirk Callens (pling,plang,plong). Sinds 2008 zijn ze bezig met TheNeverEnding-dUO SOLO-Tour waarbij ze eigenzinnige covers brengen. M.a.w. verwacht vooral geen klassiekers maar nummers waarbij je soms denkt, hmm ik ken dat nummer van ergens maar van wie zou dat kunnen zijn, of, nog nooit gehoord maar het heeft wel iets. Hun playlist zal je doen watertanden. Eén naam van hun set? Allez, vooruit dan: Phosphorecent! Normaal gezien zijn ze enkel te bewonderen in de Provenkse maar voor speciale initiatieven zoals Atelier OFFline maken ze graag een uitzondering. Komt dat zien, komt dat zien! U zijt allen wellekome!

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag