ReisKaffee. Geannuleerd!

800px-Tjern_på_Finnskogen

Vrijdag 13 maart 20u.

Twee boeiende vertellers nemen je mee
op avontuur…

Karel Demeulemeester
De Via Francigena verbindt Canterbury met Rome en bestaat al meer dan 1000 jaar. Net zoals de weg naar Santiago de Compostela werd deze weg erkend als “grote culturele Europese weg”. Gedurende enkele jaren heeft Karel telkens een stuk van deze unieke weg gestapt. Helemaal alleen… Alles wat hij nodig had, had hij mee. “Je moet alles (ver)laten om alles te vinden” las hij  ooit in een Frans kerkje.  Hij sliep – op vertoon van mijn “credenziale” in kloosters, gemeentelijke voorzieningen, goedkope  budget – hotelletjes en jeugdherbergen… Iedere dag ontmoette Karel mensen.

Margot Demeulemeester
Ook Margot ging alleen op pad. In de zomer van 2019 stapte ze 12 dagen lang ongeveer 250km langs het Osterdalen path in Noorwegen. Ze maakte er een roadmovie van met prachtige en inspirerende beelden!

Reis mee met deze boeiende vertellers vanuit atelier offline!
Gratis inkom, deuren open vanaf 19u30.

ElpeeKaffee

Elpeekaffee

Vrijdag 3 april vanaf 20u.

De keuzeplaat van Piv Huvluv

Waregem heeft zijn paarden, Oostende heeft zijn garnalen en Piv heeft zijn plaatjes. Rest de vraag: wie o wie is zijn uitverkorene begin april? Dalidat we ons Rod gaan amuseren staat vast. Opgelet: dit is geen comedy voorstelling! Lachtaarten, gelieve zich te onthouden.

gratis inkom, deuren open vanaf 19u30.
Wel vooraf inschrijven! En wel hier.

Rommelmarkt

Zondag 5 april van 10 tot 18u.

Gezellige rommelmarkt in het atelier.

Kom snuisteren langs alle standjes of geniet van onze lokale biertjes in de ontmoetingsruimte! Een verkoopplek reserveren kan voor €1 per vierkante meter. Ook hier kan je inschrijven!

Goede Vrijdag

Vrijdag 10 april 20 u.

Alles over de Mattheuspassion
door Koen Van Herrewegen

De passietijd beleven èn genieten van een icoon van de Westerse cultuur: Bachs Mattheuspassion is een wonder op zich. Bach ontpopt zich als een meester-verteller en het verhaal van Jezus’ lijden krijgt veel extra dimensies: medeleven, verontwaardiging, smart, pijn, spot, berusting, …
De woorden van Mattheus zijn het fundament, maar de muzikale pracht die Bach daarop heeft gebouwd kent zijn gelijke niet!
Een live-uitvoering duurt meer dan twee en een half uur. Op (jammer genoeg) kortere tijd wandel ik graag met u door het verhaal, de aria’s, de koren en de koralen … met muzikaal genot en hopelijk enige loutering als meerwaarde van deze avond.

gratis inkom.

 

 

 

Repair Café Waregem

repair 1

Zaterdag 25 april van 14 – 17u.

Heb je thuis kapotte spullen? En je wil ze graag herstellen maar je weet niet precies hoe? In het Repair Café zijn reparatiedeskundigen zoals elektriciens, een scharen- en messenslijper, een fietsenmaker en computerfreaks aanwezig. Ze helpen je om de gewenste reparatie uit te voeren of tonen hoe je het thuis zelf kan oplossen. Terwijl je je beurt afwacht, geniet je van een drankje aan de bar.

gratis inkom, vrije bijdrage voor herstellingen -wisselstukken worden verrekend.

Noteer alvast alle  verdere data voor 2020!
27 juni, 26 september en 28 november, telkens van 14 – 17u.

met de steun van

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag