Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren. We vermelden steeds als een evenement is volzet.
Wie met de wagen komt parkeert bij voorkeur in de Waterstraat! ‘Volvo garage’ in gps. Dan het brugje over en je bent er!

Vrijdag 6 oktober 20.00u.
ELPEEKAFFEE met GERT KEUNEN

Gert Keunen (1969) is docent, publicist, muzikant/ producer en mastering engineer. Hij is doctor in de cultuursociologie en doceert muziekgeschiedenis, muzieksociologie en muziekproductie aan KASK & Conservatorium in Gent en Ritcs in Brussel. Alles, of toch veel draait rond muziek…
In het verleden lesgever aan PXL Music en de Rockacademie in Tilburg, label manager bij platenfirma Zomba/ Rough Trade, muziekprogrammator bij Vooruit, Gent en muziekjournalist voor De Standaard, De Morgen en Gonzo Circus. Het lijstje tikt aan…
Schrijver van Surfing On Pop Waves. Een kwarteeuw popmuziek, Pop! Een Halve Eeuw Beweging, Alternatieve Mainstream en Een Eeuw Popmuziek – Van Crooners tot Dubstep

Bracht vier albums uit als muzikant/componist/bandleider onder het pseudoniem Briskey. Stond met de Briskey live-band en de Briskey Big Band op diverse binnen- en buitenlandse podia en festivals. Tegenwoordig maakt hij muziek onder eigen naam.  ‘HEIS’ kwam uit in 2020, ‘HEMMA’ volgde in 2022.
Gert Keunen is ook gecertificeerd bierkenner en brouwt in zijn eigen microbrouwerij en met hop van eigen teelt het KEUN-bier. Dat kan je komen proeven op het elpeekaffee!
Deuren open om 19.30u. Gratis
 

Zondag 8 oktober 11.00u. Atelier Apéro
CD-voorstelling “Tussen lichaam en Geest” Ypsilon Solo

Na het optreden Soep met Babbeltjes

In kader van de Open Geestdagen nodigt Atelier Offline singer-songwriter Ypsilon uit. Hij is zelf ervaringsdeskundige in de psychische gezondheidszorg. Ypsilon speelt integraal zijn nieuwe plaat
‘Tussen lichaam en geest’

“Muziek verwerkt mijn gedachten over het leven en alle groeipijnen, onzekerheden, liefde, pijn en vreugde die daarbij horen.”

Op 10 jarige leeftijd verloor Yves één van zijn oudere broers die toen helemaal in de ban was van The Cure. Deze periode met bijhorende muzikale erfenis heeft ook zijn invloed gehad op de muziek die hij nu maakt. Na een memorabel concert van Crowded House werd de band met broer Luckas heel sterk  en de
dag na het optreden gingen ze samen Yves’ eerste gitaar kopen. Tot op vandaag treden de broers Moens soms nog in de voetsporen van de broers FINN.
De muziek van Ypsilon werd hier en daar geïnspireerd door de mentale problemen waarmee Yves kampt. Een post-traumatisch stresssyndroom in 2013 leidde tot een lange depressieve episode. Tijdens de muziektherapie herontdekte Yves zijn gitaar en werd ook meer en meer geprikkeld door de piano.
In goeie en slechte dagen begon Yves zijn demonen van zich af te schrijven met ups &downs zoals zijn bipolaire stoornis hem influisterde. Meer recent begon hij intensiever met muziek bezig te zijn. De teksten in zijn hoofd kregen een melodie en het eerste nummer ‘Los Zand’ werd geboren. Met de hulp van én met producer Johan Engels van Noloxbox werden de volgende nummers nog beter en klaar om op de wereld af te vuren.  www.y-music.be/

Ook dit jaar wordt vanuit stad Waregem ingezet op soep met babbeltjes in het kader van de 10- daagse van de geestelijke gezondheid. Met soep met babbeltjes willen we ontmoetingen in de buurt stimuleren. Waarschijnlijk maken jullie af en toe al eens een praatje met de buren of ben je nieuw aangekomen en wil je graag kennismaken. Wees erbij!

Om het optreden niet te storen wordt gevraagd binnen te komen tegen 11.00u. of ná 12.30u.

Zaterdag 14 oktober 20.00u.  “TWEE MOEDERS” 
Poëzie met EDDY D’HAENENS en HANS  CLAUS
Muziek met JUNO HAELTERMAN (Saxofoon)

Moeders zitten levenslang in ons vel. Onze eerste hartslagen zijn slechts klonen van het kolkende gevaarte, het wiegend schip, de stuwende baren van hun lichaamssappen. De manier waarop we ademen? Zij hebben er het ritme van bepaald. We worden nostalgisch bij het afscheid? Een afgeleide van hoe ons lichaam van het hunne moest scheiden.
Leeftijdsgenoten Eddy D’Haenens en Hans Claus (°1962) schreven gedichten over hun inmiddels overleden moeder. Het waren sterke vrouwen die in het zelfde tijdsgewricht van voor en na de tweede wereldoorlog standpunt hebben ingenomen en hun zonen kneedden. Afwisselend strijdbaar en kwetsbaar, met versregels die hen als een navelstreng bindt, beschrijven zij het pad dat zij welwillend of in weerwil namen, in een tijd die zoals toen nogmaals kantelt. Vergezeld van muziek door Juno Haelterman lezen ze gedichten uit ‘Overwicht’( 2010 ) en ‘Het werd tijd’ ( 2022 ).

‘Poëzie is het opperste omdat de vorm zo licht is, zo onthecht van zwaarte en ballast. Het zijn alleen woorden die bovendrijven. Dat is het zout op mijn patatten. Het laat me toe onze nietigheid te vatten. We willen geen geld geven aan dichtbundels, het verkoopt niet, lijkt niks waard, maar als iemand sterft, is daar de vraag: ‘Heb je nog een gedichtje liggen?’ Hans Claus

Zaterdag 14 oktober 20.00u. Inkom 8 euro. Graag hier jouw plaatsen  reserveren.

Zondag 15 oktober 10.00 – 17.00u. BUREN bij KUNSTENAARS
2deHands Markt met Kunst, Keramiek, Boeken, Platen en Cd’s 
Demonstraties Keramiek, Boekbinden en Druktechtnieken
Voorstelling leesclub TeBoekOfNietTeBoek

Vanaf 10.00u. Doorlopend 2deHands marktje met  een aanbod van kunst, keramiek, literatuur, platen en cd’s. Op een tiental standjes worden doorlopend leuke, exclusieve, ferm gezochte, allang verstopte items aangeboden waarbij onderhandelen over prijs, kwaliteit  en/of noodzakelijkheid  is toegestaan!

11.00u.
Voorstelling van de boekenclub van Atelier Offline. Sedert oktober 2021 onder de  leiding  Jan Bib en met als motto:
We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.

Na de voorstelling van de boekenclub volgen er demonstraties keramiek door Regina de Caluwe, boekbinden met Germana Tack, zeefdruk en andere druktechnieken met Geert Opsomer

De bar is doorlopend open! 

Reserveer alvast één van de 10 standplaatsen op de MUZIEK & BOEKEN MARKT!

 

Zaterdag 21 oktober 20.00u. Concert-E.P. voorstelling “Pick Up Molly”

Vrijdag 22 september 20.oou. Try – out voorstelling
(het is) JOUW BAL!!  door  Kurt Vervloet

“Soms worden dromen werkelijkheid, maar even vaak spatten ze op de paal of de lat uit elkaar. Wie vangt de scherven op en lijmt de brokken weer aan elkaar? Is dat de eerlijke vinder of wordt hem een droom in z’n handen geduwd die niet de zijne is?.” Kurt Vervloet

 

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Om de zoveel tijd op donderdagavond.

De boekenclub van Atelier Offline. Sedert oktober 2021
“We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.”
Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier!
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be

Gelezen en besproken: 
De geschiedenis van een hond, John Fante –
De dubbele mannen, Roel Richelieu Van Londersele –
De avond is ongemak, Marieke Lucas Rijneveld – 
Daar waar de rivierkreeften zingen, Delia Owens – De kus van Esau, Meir Shalev –
De boekhandel van Algiers, Kaouther Adimi – Was, Jilt Jorritsma – De jaren, Annie Ernaux – Flauberts papegaai, Julian Barnes

Donderdag 31 augustus 20.00u. Te Boek Of Niet Te Boek 

Donderdag 31 augustus 2023 besprak leesclub ‘Te Boek of Niet Te Boek’ met standplaats Atelier Offline in Waregem het boek “De bibliotheek van geheime dromen” van Michiko Aoyama. Het verslag volgt binnenkort.
Na de bespreking volgde de keuze van een volgend boek. Elk lid krijgt de kans om een boek naar voren te schuiven, toe te lichten en de collega’s van het belang van dat boek te overtuigen. Uiteindelijk werd gekozen voor “Franny en Zooeye” van J.D. Salinger. 

Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Kom langs op 15 oktober om 11.00u. -tip- breng alvast een favoriete boek mee!

Onze BoekenRuilKast aan de poort van het Atelier is gevuld met leuke boeken! Neem een boek en zet er een ander voor in de plaats.

Meer boekenruilkasten in Vlaanderen…

Vrijdag 1 september 20.00u. ELPEEKAFFEE met BRAM MOONY

Het was eens te meer een memorabele muziekavond voor onze muziekliefhebbers… anderhalf uur ingevuld met “everything you ever wanted to know about”  The Flaming Lips. Wie ’s anderendaags niet op zoek was naar één of meerdere nummers van de groep zal te lang in zijn bed hebben gelegen. Bedankt Bram ‘Moony” Vermeersch!

Keuze plaat was “The Soft Bulletin” uit 1999, het negende studioalbum van de Amerikaanse rockband. 

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 60 euro/ dag