Voor sommige evenementen vragen we vooraf te reserveren.
We vermelden steeds als een evenement is volzet

Wil jij ons je favoriete plaat leren kennen of heb je een boeiend reisverhaal.
Heb je net je eerste boek gepubliceerd of wil je jouw eerste stappen zetten als stand-up comedian?
Kom op en laat het ons weten!
Word gastvrouw of -heer van onze leukste themakaffees.
 

Te Boek of Niet Te Boek
Boekendate in Atelier Offline. Donderdag 2 december 20u.

Naast de vele activiteiten die Atelier Offline reeds organiseert, starten we vanaf de eerste donderdag van oktober – 4 november 2021 – met een boekenprogramma. We beogen een spontaan gekeuvel over boeken en pinnen ons niet vast op een onweerlegbaar concept en/of spelregels.
Op het einde van de avond beslissen we dan wat we de volgende keer zullen lezen en maken we de nodige afspraken.

“Gisterenavond, donderdag 4 november, was onze eerste bijeenkomst. Er waren 6 aanwezigen. We hebben met elkaar kennis gemaakt en we hebben ieder zijn/haar pleidooi gehoord voor een te lezen boek. Achteraf vond iedereen het een lovenswaardig initiatief. Uiteindelijk werd gekozen om gezamenlijk ‘De geschiedenis van een hond‘ van John Fante te lezen. John Fante (1909-1983) was een Amerikaanse schrijver van Italiaanse afkomst. Bij ons werd hij bekend door het boek ‘Wait until Spring, Bandini‘ dat glansrijk werd verfilmd door Dominique Deruddere.
Het is fantastisch dat we deze vergeten auteur weer van onder het stof halen en dat we onze aandacht thans toespitsen op een minder bekende roman van hem. Maar Ingrid Vanrobaeys heeft ons warm gemaakt voor dit boek en na twee stemrondes viel de beslissing om het met z’n allen te lezen.”

Wil je nog aansluiten om deel te nemen? Dat kan hier
Initiatiefnemers: Katrien Nuyttens (katriennuyttens@hotmail.com) en Jan Bib (janbib@freegates.be)

Telkens de eerste donderdag van de maand om 20u. 

Vrijdag 3 december 20u.   *Geannuleerd
ElpeeKaffee met Inge Vandevelde

Als jonge tiener kocht Inge maar een handvol elpee’s. Ze maakte wel veel opnames van de radio naar cassette. De radio is voor Inge dé rode draad. Ze werkt intussen reeds 35 jaar voor  de VRT radio en heeft beroepshalve alle muziekgenres mogen ‘beleven’ vanop de eerste rij.
Zelf is ze amateurmuzikant, zingt graag (in koor) en is een fervent concert- en festivalganger.     

Maar in haar elpeekaffee gaat het dus vooral over de platen uit haar jeugd en de link met haar latere muzikale voorkeuren.  Het blijft dus niet bij één genre, je krijgt dus  een diverse mix te horen.
Kom meegenieten van haar trackkeuzes, van muziek uit haar eerste balletlessen rond 1970, haar tienertijd (jaren ’70) tot studententijd begin jaren ’80. 
Alles op vrijdag 3 december, het verhaal achter de platen van Inge Vandevelde,en wie weet worden we verrast met een streepje live muziek!

Deuren 19u. Gratis

Straffe Toeren met gastheer Frederik Goossens     *Geannuleerd

Vrijdag 17 december om 20u.

Een luistercursus over jazz & vinyl. Absolute klassiekers zoals je ze nog nooit hoorde, dankzij een uitmuntende analoge geluidsinstallatie. Atelier Offline wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig jazzcafé!
Dat Frederik Goossens het jazzverhaal enthousiast kan brengen is het understatement van de eeuw. Kom het vooral zelf ontdekken, we bezorgen jullie een vervroegd kerstcadeau!

Zondag 17 oktober om  11u. was er een daverend Atelier Apéro met ‘Et Encore’


Pascal Vantomme
(vocals, gitar, banjo, dulcimer), Dominique Vermeulen (vocals, percussion & drums), Lieven Leplae (fiddle),
Fanny Vancoillie 
(tin & low whistle, recorder) en Jochen de Smaele (bass) zorgden voor een onvergelijkbaar feestje!

Drinks

Bar open tijdens ontmoetingen, vrij atelier…

Podium

voor lezingen, mini-voorstellingen, optreden, try-out’s….

Toonmomenten

Atelier Offline is niet enkel een werkplek voor creatievelingen en kunstenaars, het wordt ook een plek waar zij hun werk kunnen tonen aan het publiek. We voorzien een expo ruimte in de veranda van het gebouw, waar regelmatig toonmomenten zullen plaatsvinden.  Ook artiesten van buiten atelier Offline kunnen er een plek krijgen.

Ontmoetingen

lezingen, ElpeeKaffee, film, artistieke markten…

Zelf een workshop of evenement organiseren?

Je kan onze ruimtes reeds gebruiken vanaf 40 euro/ dag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.